Pansiyonda Hasbihal "STRES VE STRESLE BAŞA ÇIKMA EĞİTİMLERİ"

Kütahya Valiliğimiz tarafından projelendirilen Değerler Eğitimi "Pansiyonda Hasbihal" Eylem planı çercevesinde Okulumuz Şehit Emre Üçkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi pansiyonunda kalan parasız yatılı öğrencilerimize, Belletmen Öğretmenlerimiz ile beraber Mayıs ayı temasında bulunan STRES VE STRESLE BAŞA ÇIKMA EĞİTİMLERİ etkinliği çerçevesinde, bizi rahatsız eden içinde bulunduğumuz durumdan kurtulma ya da o durumun üstesinden gelme mücadelesinin olduğu, Çoğu insanın kullandığı stres ile başa çıkma yöntemlerinin kendisine daha fazla zarar veren yöntemlerin olduğu, herhangi bir olay karşısındaki düşüncelerimiz ve o olayı yorumlama şeklimiz duygularımızı ve davranışlarımızı belirlediğini, genellikle bireyler stresli iken bir çözüm üretmekten ziyade, içerisinde oldukları durumun ne kadar kötü olduğunu ne yapsa değişmeyeceğini düşündüğünü, olayları zihinlerinde olduğundan fazla büyüttüğünü, bu da onların kendini çaresiz hissetmelerine neden olduğunu, insanlar çaresizlik içinde ‘bir insan stresten nasıl kurtulur?’ diye çareler aradığını, doğru kişileri bulup profesyonel destek almazlarsa yanlış yollar deneyebileceklerini, sigaraya başlamak, alkol kullanmak, uyuşturucu madde kullanımı, reçetesiz kullanılan rahatlatıcı ilaçlar, aşırı yemek yeme gibi davranışlar bunlara örnek olarak verilebildiği, ancak bunlar istenenin tam aksine stresi arttıracak sonuçlar doğurduğu konularında  bilgilendirmeyi ve farkındalıklarını arttırmak amacıyla okulumuz Rehber öğretmeni Mehmet ERİNOLA tarafından seminer verildi. Emeği geçen Okulumuz Rehber Öğretmeni Mehmet ERİNOLA’ya, Belletmen öğretmenlerimiz Murat ATEŞ, Mustafa Cem KILIÇ ve Hasan KAYIKCI’ya okulumuz ve pansiyonumuz adına teşekkür ederiz.

08.05.2024 26

08-05-202408-05-202408-05-202408-05-202408-05-2024