Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanının Tanıtımı

29.11.2012 10076

ELEKTRİK               ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ ALANI


ELEKTRİK


  Elektrik-Elektronik sanayi, küresel düzeyde hızla değişen pazar ve rekabet koşulları nedeni ile sürekli ve dinamik bir gelişim içindedir. Bu özellikleri nedeni ile Elektrik-Elektronik sanayi, stratejik bir sanayi olarak ülkelerin yakın ilgisini çekmekte ve bu sektör için devletler tarafından özel planlamalar yapılmaktadır. Özellikle hızla küreselleşmekte olan bu sektörde rekabet büyük yoğunluk kazanmakta ve sanayileşmiş ülkeler bu sektörün korunması ve rekabet gücünün geliştirilmesi için özel politikalar uygulamaktadırlar.

ELEKTRİK

 


   Elektrik-Elektronik Teknolojileri Alanında yer alan meslek elemanlarını sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan meslekî yeterlikleri kazanmış nitelikli kişiler olarak yetiştirmek amaçlanmaktadır. 

 

  ELEKTRİK

 

   Çağımızın vazgeçilmez unsuru, uygarlık ve gelişmişlik göstergesi Elektrik enerjisi, iletişimden ulaşım sektörlerine, savunma sanayisinden tıp alanına, insanın olduğu her alanda kullanılmaktadır.

 

   

 

   Öğrencilerimize 10.sınıfta meslekleriyle ilgili temel bilgiler verildikten sonra 11. ve 12. sınıfta Elektrik – Elektronik Teknolojisi Alanının altında açılmış olan Elektrik Tesisatları ve Pano Montörlüğü ve Endüstriyel Bakım Onarım dallarında uzmanlaşmaya yönelik mesleki eğitimleri verilmektedir.


ELEKTRİK

 

 

 

  • Elektrik – Elektronik Ölçme,

  • Endüstriyel Elektronik,

  • Tesisat,

  • Hidrolik Pnömatik,

  • Endüstriyel Elektrik,

  • Endüstriyel Kontrol ve

  • Elektromekanik Taşıyıcılar

    olmak üzere toplam 7 atölye ve bir bilgisayar laboratuvarıyla öğrencilerimize ideal bir eğitim verilmektedir.

         

         Öğrencilerimize her türlü çağırma, bildirim ve aydınlatma tesisatları, pano tasarımı ve kuvvet tesisatları, bilgisayarla elektrik projeleri çizimi, elektronik devre uygulamaları, kompanzasyon – endüstriyel sayaç uygulamaları, otomatik kumanda kontrol devreleri, otomasyon uygulamaları ile ilgili mesleki yeterlilikler kazandırılır.

     

        Alanımızdan mezun olan öğrencilerimize diploma ve iş yeri açma belgesi verilmektedir. Ön lisans ya da lisans eğitimi alabildikleri gibi kendi iş yerlerini de açabilirler. Kamu ve özel sektöründe iş ve hizmet dünyasına nitelikli ara eleman olarak çalışırlar.

     

       Bu alandaki mesleklerde çalışacak kişilerin; el ve gözlerini eş güdümlü kullanabilen, şekil ve uzay ilişkilerini görebilen, dikkatli ve sorumluluk sahibi olmalıdır; makine ve malzeme ile çalışmaktan hoşlanan, titiz ve özenli olarak çalışabilen, ekip halinde çalışmaya yatkın, soğukkanlı ve sabırlı çalışan, matematik ve fen bilimleri ilgili konularda başarılı, şekilleri doğru algılayabilen, sayılar ve şekiller arasındaki ilişkileri çabuk algılayabilen, teknoloji alanındaki yenilikleri takip eden kişiler olması gerekmektedir.


       Meslekte çalışacak kişilerin tüm duyu organları işlevlerini tam olarak yerine getirmelidir. El becerisine dayalı bir meslek alanı olduğundan, el ve parmaklarını ustalıkla kullanabilmelidir. Ayrıca titizlik ve özen isteyen bir çalışma gerektirdiğinden kişinin sabırlı, dikkatli ve tedbirli olması gerekir. 


      Mekanik konulara ilgili ve yetenekli, teknik resim çizme ve okuma becerisi gelişmiş alet ve makinelerle uğraşmaktan hoşlanan, sesleri ayırt edebilme yeteneğine sahip, ince ayrıntıları algılayabilen, ekip çalışmasına yatkın, sorumluluk duygusu gelişmiş, fen bilimleri, matematik, bilgisayar ve yabancı dil bilgisine sahip kişiler olması gerekir.

  • 11-04-2018

 


 


İLETİŞİM

Adres:
ESENEVLER MAH. ŞEHİTLER BUL. ŞEHİT EMRE ÜÇKAN MESLEKİ VE TEKNIK ANADOLU LİSESİ NO 2/G SİMAV / KÜTAHYA


Telefon
(274) 513 7077


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın