12 Mart İstiklal Marşının Kabulü

Üstün bir mücadele ve kahramanlıklarla kazanılan Kurtuluş Savaşı sonrası, Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un "Kahraman Ordumuza" hitaben yazmış olduğu şiir, 12 Mart 1921 tarihinde Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir.

Milli Şairimiz ve aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk milletvekilleri arasında yer alan Mehmet Akif Ersoy, yazdığı İstiklal Marşı dolayısıyla verilen ödülü kabul etmeyip, "Milli Marş para ile yazılmaz" diyerek "Darül Mesai" adlı bir hayır kurumuna bağışlamıştır.

14 Mart 2022 Pazartesi günü okulumuz bahçesinde yapılan sabah töreninde 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü programımızı gerçekleştirdik.

Milli değerlerimizi ve kahramanlık mücadelelerimizi bize unutturmayan eşsiz eserimizi ve Mehmet Akif ERSOY"u andığımız programımızı gerçekleştiren "Yüksek Öğrenime Hazırlık Kulübü" danışman öğretmenleri ve öğrencilerine teşekkür ederiz.

15.03.2022 2082

15-03-202212-03-2021