ATIL MAKİNELERİMİZİ ÜRETİME KAZANDIRIYORUZ

ATIL MAKİNELERİMİZİ ÜRETİME KAZANDIRIYORUZ

     Okulumuz Makine ve Tasarım Teknolojisi Alanı makine parkında bulunan 1973 Model Üniversal Frezenin Dik başlığı okulun kurulduğu ilk yıllarda ciddi bir arıza ile karşı karşıya kaldıktan sonra atıl vaziyette beklemektedir.

     Alan öğretmenlerimiz ve 11/A sınıfı öğrencilerimiz ile birlikte frezenin dik başlığı özenli bir şekilde sökülmüş ve arızalı tüm parçalar tespit edilmiştir. Kırık, aşınmış ve eksik parçalar öğrencilerimizce ölçümleri ve katalog incelemesi ile birlikte imalat resimlerinin çizilmesi sağlanarak, yenilenmesi gereken makine parçalarının hangilerinin okulumuz makine parkında üretilebileceğine ve hangilerinin ise üretilemeyeceğine birlikte karar verilmiştir. Sonuç olarak 1 adet Konik dişli ve birlikte çalışan bir mil üzerindeki 2. Konik dişlinin gerek malzeme gerekse de teknolojik olarak konunun uzmanı b ir firma tarafından yapılmasına karar verildikten sonra, öğrencilerimizin ellerine üretilecek olan dişlilerin imalat resimleri verilerek 1 hafta süre ile ilçemizdeki imalatçıları gezerek bu makine parçalarına olan ihtiyacımızı anlatmalarını, kimlerin söz konusu dişlileri üretebileceklerinin araştırmasını yapmalarını istedik. Öğrencilerimiz ile 1 hafta sonra yaptığımız toplantıda topladıkları bilgileri birlikte değerlendirdik ve ilçemizde söz konusu dişli çarkları ücretsiz olarak üretebilecek bir tek firma bulunduğundan, söz konusu firmaya sipariş vermelerini istedik.

     Siparişin gelmesi beklenirken de atölyelerimizde imalatı yapılabilecek diğer makine parçaları da öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz ile birlikte tamamlanması sağlanmıştır. Tamamlanan yenilenecek olan makine parçalarının montajına geçilerek Üniversal frezenin dik başlığının standartlar çerçevesinde çalışabilirliği sağlanmıştır.

     Bu proje ile öğrenci ve öğretmenlerimiz karşılıklı fikir alış verişi yaparak atıl durumdaki bir makineyi birlikte ayağa kaldırmış, öğrencilerimizin mesleki gelişimlerine katkı sağlanmış ve sanayi okul işbirliğinin önemi konusunda farkındalık artırılmıştır.

 

07.04.2022 396

07-04-202207-04-202207-04-202207-04-202207-04-202207-04-2022

İLETİŞİM

Adres:
ESENEVLER MAH. ŞEHİTLER BUL. ŞEHİT EMRE ÜÇKAN MESLEKİ VE TEKNIK ANADOLU LİSESİ NO 2/G SİMAV / KÜTAHYA


Telefon
(274) 513 7077


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın