Pansiyonda Hasbihal " 12 MART İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY'U ANMA ETKİNLİĞİ "

Kütahya Valiliğimiz tarafından projelendirilen Değerler Egitimi "Pansiyonda Hasbihal" Eylem planı çercevesinde Okulumuz Şehit Emre Üçkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi pansiyonunda kalan parasız yatılı öğrencilerimize, Belletmen Öğretmenlerimiz ile beraber Mart ayı temasında bulunan 12 MART İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY'U ANMA ETKİNLİĞİ etkinliği çerçevesinde, 12 Mart Salı günü 3. Ders saatinde Tüm öğrenci ve Personelimizin katılımıyla program düzenlendi.  Yapılan programda Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy yaşadığı dönemde şairliği, zulmün ve zalimin karşısında dimdik duran ile topluma örnek olan, verdiği vaazları, yazdığı şiirleri, yayımladığı dergiler ile bağımsızlık mücadelesini destekleyen Şairimiz  rahmetle anıldı. 12 Mart 1921 tarihinde TBMM’ de kabul edilen; Devletimizin ve Milletimizin bağımsızlığının sembolü olan İstiklal Marşımız, Milletin bağımsızlık aşkının, büyük kahramanlığının, azim ve fedakarlıkla verilen kurtuluş mücadelesinin Mehmet Akif ERSOY’un dizelerinde hayat bulmuş halini öğrencilerimiz tekrardan o günlere giderek İstiklal Marşımızı okudular. Okulumuz Kültür ve Edebiyat Klubü öğrencilerinin hazırlamış olduğu 12 Mart Panosu gezildi. Programda emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize okulumuz ve Pansiyonumuz adına teşekkür ederiz.

13.03.2024 46

13-03-202413-03-202413-03-202413-03-2024