Pansiyonda Hasbihal "Vatan Sevgisi"

Kütahya Valiliğimiz tarafından projelendirilen Değerler Egitimi "Pansiyonda Hasbihal" Eylem planı çercevesinde Okulumuz Şehit Emre Üçkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi pansiyonunda kalan parasız yatılı öğrencilerimize, ilçe Müftülüğümüzde görevli İmam Hatip Osman ASLAN hocamız ve Belletmen Öğretmenlerimiz ile beraber Mart ayı temasında bulunan “VATAN SEVGİSİ” “Allahutaala’dan bütün kalbiyle şehitlik dileyen bir kimse, yatağında ölse bile, Allah onu şehitlik mertebesine ulaştırır. (Hz. Muhammed SAV) temalı seminer verildi. Vatan sevgisinin , sevgilerin en güzeli ve kutsalı olduğu, Vatan sevgisinin imandan sayıldığı,  Vatanını seven, onun uğrunda canını, malını feda etmekten çekinmeyeceği,  Ecdadımızın bu vatan topraklarını bizlere nasıl emanet ettiğinin bilinci içerisinde olmamız gerektiği, Vatan, uğrunda her fedakarlığı göstereceğimiz en değerli varlığımız olduğu konusunda öğrencilerimize seminer verildi. Daha sonra Milli Şairlerimizin Vatan ve Şehitlik ile ilgili yazmış olduğu şiirlerden Şairimizin de söylediği gibi “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır.” Dizeleri açıklandı. Peygamber Efendimizin Hadislerinden “Cennete girdikten sonra hiçbir kimse dünyaya gelmeyi arzu etmeyecektir. Yalnız şehitler böyle değil. Şehit, gördüğü ikramdan dolayı dünyaya dönme ve on kere şehit olmayı temenni eder.”(Tirmizî, Cihad, 25) Hadis-i Şerif-i açıklandı. Bakara Süresi 154. Ayette geçen Allah yolunda öldürülenler için “ölüler” demeyin. Hayır, onlar diridirler, fakat siz bilemezsiniz. Ayetiyle ilgili açıklamalarda bulunularak program sonlandırıldı. Emeği geçen ilçe Müftülüğümüzde görevli İmam Hatip Osman ASLAN hocamıza ve Belletmen Öğretmenlerimiz Özkan ER, Muhammed KILA ve Mahir ŞAHİN’e ve Pansiyondan Sorumlu Müdür Yardımcısı Murat ATEŞ’e okulumuz ve pansiyonumuz adına teşekkür ederiz.

14.03.2024 53

14-03-202414-03-202414-03-2024