Pansiyonda Hasbihal "Yardımseverlik"

Kütahya Valiliğimiz tarafından projelendirilen Değerler Eğitimi "Pansiyonda Hasbihal" Eylem Planı çercevesinde Okulumuz Şehit Emre Üçkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi pansiyonunda kalan parasız yatılı öğrencilerimize, Belletmen Öğretmenlerimiz ile beraber Nisan ayı temasında bulunan "YARDIMSEVERLİK" etkinliği çerçevesinde, insanların sahip oldukları maddi, manevi değerleri karşılık beklemeden başkaları ile paylaşması, insanlara yardım etmekten hoşlanma durumu, Herhangi bir canlıya yardım etmekten dolayı mutlu ve huzurlu olma duygularının yaşanması halinin olduğu, “Yardımseverlik” Değerini Yansıtan İfadelerden de Yardımlaşma, kendinle birlikte herkesi düşünebilmektir. Yardımseverlik, sorunlara ortak olup birlikte çözüm yolları bulabilmektir. Yardımseverlik, bilgeliğin davranışa dönüşmüş halidir. Yardımseverlik sevgi ve gönüllülük gerektirir. Yardımseverlik özen ve paylaşım gerektirir. Yardımseverlik, başkalarına karşı iyi duygular beslemektir. Yardımseverlik, herkesin yaşama katkısının değerini fark etmektir. Yardımseverlik, koşulsuz yakınlıktır. Yardımseverlik, toplumsal değerlere sahip olmaktır. Yardımseverlik birleştirici ve bütünleştiricidir. Yardımseverlik, sosyal ilişkileri güçlendirir. Yardımseverlik değeri sevgi, saygı, adalet, iş birliği, sorumluluk, duyarlık, empati gibi değerlerle ilişkilidir. Öğretmen yardımseverlik değerinin hayatın her alanında gerekli olduğunu, yardımlaşma ve iş birliği içinde yaşamın daha güzel, daha anlamlı olduğu konularında bilgilendirmeyi ve farkındalıklarını arttırmak amacıyla okulumuz İdarecilerderinden Mustafa ZAFER tarafından seminer verildi. Emeği geçen Okulumuz İdarecisi Mustafa ZAFER’e ve Pansiyondan sorumlu Müdür Yardımcımız Murat ATEŞ’e, Belletmen öğretmenlerimizden Nihat DÜZGÜN ve Mehmet Yasin AKCA’ya  okulumuz ve pansiyonumuz adına teşekkür ederiz.

17.04.2024 29

17-04-202417-04-202417-04-202417-04-2024