RAMAK KALA BİLGİLENDİRME

04.03.2021 759

Ramak; bir şeyin olmasına çok az kalmak anlamına gelen "ramak kalmak" deyiminde geçer. Potansiyel; gizli kalmış, henüz varlığı ortaya çıkmamış olan, gelecekte oluşması, gelişmesi mümkün olan anlamına gelir. Günlük hayatta ''Az Kalsın'' veya ''Kıl Payı''diye anlatmaya başladığımız olaylar olarak da tanımlayabiliriz.
6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereğince, her  türlü ramak kala olayların kayıt altına alınması gerekmektedir. Bu tip olayların kayıt altına alınarak raporlanması iş kazalarını önlemek için hayati önem taşımaktadır. Çünkü Ramak Kala Kazaların bildirilmesi, ileride yaşanabilecek iş kazaların tespit edilmesi ve önlenmesi için büyük önem taşıdığı yapılan bilimsel çalışmalar ile kanıtlanmıştır.
 İş kazalarının yaşanmasını önlemek sizin elinizde, belki bir hayat kurtarabilirsiniz.

Lütfen sizin başınıza gelen, şahit olduğunuz veya her hangi bir tehlike yaşanmadan fark ettiğiniz tüm olaylar için okulumuzdaki Ramak Kala Olay Kutusundaki formu doldurunuz.Form için TIKLAYINIZ.

Yada sizin başınıza gelen, şahit olduğunuz veya her hangi bir tehlike yaşanmadan fark ettiğiniz tüm olaylar için simavemlramakkala@gmail.com  adresine elektronik posta olarak gönderebilirsiniz.

NELER RAMAK KALA KAZADIR?
Az kalsın ıslak zeminde kayıyordum
Az kalsın kablolara takılıp düşüyordum
Az kalsın elektrik çarpıyordu
Az kalsın dolap devriliyordu
Az kalsın malzemeler üzerime düşüyordu
Az kalsın gözüme kimyasal sıçrıyordu
Az kalsın zehirli gaz/kimyasal soluyordum
Az kalsın öğrenci camdan düşüyordu
Az kalsın çatıdan düşen kiremit bahçede bulunanların başına düşüyordu
Az kalsın ağaçtan kopan dal öğrenciye çarpıyordu
Az kalsın servis aracı öğretmeni ya da öğrenciyi eziyordu
Az kalsın merdivenden düşüyordum v.s.

04-03-2021